Volle maan in mei; de Grasmaan, Bloemmaan of honingmaan

Deze volle maan is de laatste volle maan voor Midzomer en wordt grasmaan, bloemmaan  of honingmaan genoemd. Het zindert van verandering, groei en van vernieuwing. De shifts vliegen je om de oren. Persoonlijke, spirituele groei gaat sneller dan ooit tevoren.

Groei laat zich zien

Dit is de tijd dat je ziet wat tot bloei komt. Een periode van hoop, belofte, licht en warmte. Het is nog te vroeg om te oogsten maar de resultaten van je harde werk laten zich langzaam maar zeker zien. Wat heb je allemaal de wereld in geslingerd? Wat is er al gerealiseerd? Zie wat zichtbaar is en voel de opwinding van datgene wat nog gaat komen. Liefde en levenslust mag vrij stromen.

Meimaand – Maria maand

Er is volop overvloed. Moeder Natuur komt tot bloei. Bomen, planten, bloemen en grassen laten zich in al hun pracht en praal zien. In deze periode komt het archetype van De Moeder naar voren. Zorgzaam en liefdevol. Dit zie je op allerlei manieren terug. De mei maand is de maand dat Moeder Maria wordt geëerd.

Een mooie kans om te reflecteren op de zorgzaamheid en liefde naar jezelf toe. Wat heb je nodig? Welke stappen kun je zelf zetten en wie kan jou hierbij helpen?

De magische kracht van de meidoorn

De meidoorn is de boom die met deze maan is verbonden. In mei komt deze tot bloei. Ze zijn te herkennen aan de overvloedige witte bloemen. Deze bloemen staan symbool voor vruchtbaarheid. Maar ook zonder bladeren zijn de grillige takken van de meidoorn prachtig. Een boom met sterke vrouwelijke én mannelijke energie.

Deze boom heeft in de Ierse folklore de Elfenstruik genoemd. De naam zegt het al; deze boom heeft een sterke link naar de Fae. Daarnaast word deze boom beschouwd als een symbool van hoop, liefde en huwelijksgeluk.

In heel veel verhalen wordt de meidoorn met heksen in verband gebracht. Het woord heks is afgeleid van aanduidingen van een heg of een hagedoorn. Heksen worden ook wel heggenrijdsters genoemd. Zij werden verondersteld in heggen en bij voorkeur in meidoornheggen te verblijven. Je ziet deze boom op veel heilige plaatsen staan. Bij bronnen, kappelletjes en oude kathedralen.

Volle maan rituelen

Tijdens deze volle maan kun je de uitbundige groei die de natuur in deze tijd doormaakt vieren. Jij bent onderdeel van de natuur, vier ook de uitbundige groei van jezelf! Niet alleen de resultaten maar vooral de vreugde dat alles naar wens gaat. Dit kan heel simpel door driemaal over een vuur, een kaars, een theelichtje heen te springen. Elke keer ietsje hoger om de groei te vieren. Versier je huis of altaar met de bloesem van de meidoorn. Zet mooie, bloeiende grassen in een vaas.

Verspreid de Liefde

Maak ook zeker gebruik van deze krachtige energie om liefde en vrede te sturen naar alles en iedereen die dit nodig heeft. Begin bij de mensen direct in je omgeving en maak het steeds groter. Verbreed het naar je straat, je wijk, je woonplaats, de provincie, het land. Voel de liefdevolle energie van anderen en versterk deze zodat de wereld opgetild wordt door de ongekende kracht van Liefde.

Vergeet ook niet je edelstenen op te laden en maanwater te maken!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *