Spiritualiteit heeft mijn leven gered

Mijn persoonlijke reis

Spiritualiteit is altijd een deel van mijn leven geweest, vanaf mijn geboorte. Ik ben opgegroeid in een gezin waar spirituele ontwikkeling werd aangemoedigd en ondersteund. Tegelijkertijd werd het me als klein meisje al duidelijk dat dit prima kon binnen de veilige muren van de familie, maar dat ik buitenshuis daar beter niet over kon praten. Zoals bij velen raakte ook bij mij deze focus in de puberteit wat op de achtergrond. Mijn aandacht verschoof naar school, vrienden en al het nieuwe en spannende dat het leven te bieden had. Dit veranderde echter drastisch toen ik zestien was.

De Kracht van de Familielijn

Mijn overgrootouders speelden een belangrijke rol in mijn leven. Na mijn geboorte hebben we daar een poos in huis gewoond. Mijn oma was degene die mij inwijdde in de mystieke vrouwelijke kracht die de familie bezit. Al was ik me daar op dat moment totaal nog niet van bewust. Zij heeft mij de kernwaarden als heks doorgegeven en heel veel kennis aan me overgedragen. Dat doet ze nog steeds vanuit gene zijde. Iets waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

Spiritueel ontwaken; mijn overleden opa op de rand van mijn bed

Mijn overgrootoma en mijn overgrootopa overleden vier weken na elkaar. In het zelfde ziekenhuis, in dezelfde kamer, op dezelfde dag van de week, op het zelfde tijdstip. De avond van zijn overlijden, verscheen mijn overgrootopa aan de rand van mijn bed. Ik had dit nog nooit meegemaakt. Mijn mond viel open van schrik en verbazing en ik vroeg letterlijk “wat doe jij nou hier?”.  Hij had een boodschap voor mij: “meisje, het is nu tijd dat jij serieus met je spiritualiteit aan de slag gaat en dat je de erfenis uit de vrouwenlijn van jouw familie op je neemt. Ga onderzoeken wat jouw pad hierin is. Jij bent de eerste die dit vrijuit zal kunnen doen.”

Groeien met vallen en opstaan

Deze gebeurtenissen zette een reeks transformaties in gang. Ik begon actief mijn spirituele erfenis te verkennen, iets dat een fundament zou vormen voor mijn latere leven. Dit proces was allesbehalve makkelijk. Het betekende confronteren en overwinnen van diepe persoonlijke crises, een reis die mij vaak tot op de bodem van de put bracht. Maar elke keer weer vond ik de kracht om op te staan, vaak geholpen door mensen die op het juiste moment in mijn leven verschenen.

Ik werd opgeslokt door de energie van anderen

Ik herinner me één zo’n moment nog heel goed. Ik zal een jaar of 22 zijn geweest en ik ging met vrienden op stap. Ik was die avond de BOB. Al die energieën in die discotheek, het opgefokte gedrag, de negativiteit die er heerste, ik kon er niet meer tegen! Ik moest naar buiten. Ik zat daar op de trap buiten bij de uitgang en ik vroeg me daadwerkelijk af of dit leven op deze manier wel iets was wat ik wilde. Als spiritualiteit dit met zich meebrengt, wil ik dit dan wel? Ik was overprikkeld van alles wat ik van iedereen voelde, doorkreeg, zag, hoorde en wist. De avond vorderde en we gingen naar huis. Ik zat nog steeds niet helemaal lekker in mijn eigen energie. Het voelde alsof mijn lijf, mijn leven niet van mij was. Precies op dat moment werd er voor me gezorgd en kwam ik, enkele dagen later, de persoon tegen die me daarmee kon helpen. Altijd op het juiste moment!

Spiritualiteit en Geestelijke Gezondheid

Het is mijn oprechte overtuiging dat een deel van de mensen binnen de geestelijke gezondheidszorg hier ook tegenaan lopen. Zij hebben niet de juiste mensen op de juiste tijd ontmoet en hebben niet geleerd met hun eigen spiritualiteit om te gaan. Waar ik had gestaan als ik zelf de mensen die mij hebben geholpen niet op de juiste mensen had ontmoet? Ik heb geen idee…

Spiritualiteit is zo natuurlijk als ademhalen

Mijn persoonlijke spirituele groei bracht me bij mijn levensmissie: anderen helpen hun spirituele kracht te ontdekken en te ontwikkelen. Dit realiseerde ik me volledig toen ik begon met het geven van spirituele avonden waarin ik mijn kennis deelde en anderen hierover mocht leren. Maar het was het allemaal net niet. Hartstikke gezellig maar het bracht te weinig diepgang met zich mee. Het is mijn droom dat ieders spiritualiteit zo natuurlijk wordt als ademhalen. Vanuit die droom is “Breathe Your Spiritual Force” ontstaan, waarin ik mensen begeleid om een stevige spirituele basis voor hun leven te bouwen.

Ieder heeft een eigen pad

Het is zo belangrijk dat je de balans vindt in jezelf, dat je respect hebt voor jezelf, dat je op ontdekkingsreis gaat naar wat bij je past, dat je het vertrouwen opbouwt, dat de keuzes die jij maakt op dat moment voor jou de juiste keuzes zijn. Je kunt er later altijd op terugkomen. Jij vormt jouw eigen normen en waarden, jouw eigen waarheid. Niemand heeft de kracht om die omver te gooien.

Spirituele groei; het mag leuk én makkelijk

Mijn reis duurde zo’n tien jaar. Deze reis heeft me naar een dieper begrip van mezelf en mijn plaats in de wereld geleid. Ik heb geleerd dat elke ontmoeting, elke ervaring, hoe pijnlijk of moeilijk ook, een kans is voor groei en verdieping. En het allerbelangrijkste, mijn spirituele pad heeft me geleerd om bij elke stap authentiek te zijn. Alles wat ik doe, alles wat ik anderen leer, komt voort uit persoonlijke ervaring. Ik wil je aanmoedigen om ook jouw spirituele pad te verkennen. Het hoeft niet moeilijk te zijn en het hoeft ook geen tien jaar te duren.

Weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt

Ik hoop dat mijn verhaal jou kan inspireren om de magie in je eigen leven te ontdekken en te ontwikkelen. Spiritualiteit is een levenswijze die de deuren opent naar een dieper begrip van wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt. Verken het, omarm het en zie hoe het ook jouw leven kan transformeren. Elke stap die jij zet op het pad van spirituele groei zet je niet alleen voor jezelf. Die zet je ook voor alle anderen die spiritualiteit in het verleden niet openlijk konden beoefenen én voor degenen die zich hier in de toekomst nog mee zullen gaan bezighouden. Je vergroot het wereldbewustzijn.

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik heb mijn kennis in BREATHE Your Spiritual Force gestopt. Dit is dé training die ik aan het begin van mijn reis had willen hebben. Meer informatie over BREATHE Your Spiritual Force vind je hier https://biancavanas.nl/aanbod/breathe-your-spiritual-force/

Heb je vragen, wil je iets delen of even sparren? Reageer hieronder of boek een Magic call

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *