Van magische tot moeilijke momenten: een transformatieproces

Tijdens een transformatieproces houd je je hele leven tegen het licht. Je kijkt wat nog wel en niet bij je past. Een intens proces wat je tegelijkertijd kunt vervloeken en als magisch kan ervaren. Want wat is er nu mooier dan jezelf toestaan om alles tegen het licht te houden en te kijken wat past wel bij me, wat past niet bij me? Wij zijn gevormd dat we keuzes maken op bepaalde leeftijden en dat we ons daar ons hele leven lang aan houden. Bijvoorbeeld je beroepskeuze, je keuze voor een partner, noem maar op.

Keuzes zijn niet voor altijd!

Je mag ze altijd herzien. Gedurende je transformatieproces, krijg je een stuk scherper wat je wel en niet wilt. Daar kom je alleen door bloedeerlijk naar jezelf te zijn. Daar hoort een stuk soul searching bij. Welke stappen zet je? Wat doe je op zo’n moment en hoe pak je dat aan? Allereerst is iedereen anders en ieder proces is ook anders. Begin met letterlijk een aantal maanden monitoren waar je wel en geen energie van en krijgt.
Er zijn altijd een aantal dingen in je leven die relatief neutraal zijn. Dingen die toch op een bepaalde manier voelen alsof ze moeten. Niet omdat een ander je dat oplegt, maar omdat ik graag je de persoon wil zijn die haar woord nakomt. Want dat is waar het om gaat! Welke persoon wil jij zijn? Hoe wil jij gezien worden? Hoe wil jij overkomen? Hoe wil jij herinnerd worden als je er niet meer bent? Welke impact wil jij maken op de wereld, op de mensen om je heen? Wat wil jij realiseren? En wat staat jou daarbij in de weg? Welke overtuigingen die je een poos gediend hebben, of die zijn opgelegd door een ander, passen je niet meer? En naar die overtuigingen kijken, en ze ombuigen, dat is intens. Een overtuiging die je al heel lang bij je draagt, is een basis in je leven, een waarheid die je aanhangt. Dat omdraaien omdat je voelt, die van binnen weet, ja maar dit past niet meer. Dat is hard werken.

Herprogrammeer jezelf en word wie je wil zijn!

Het is niet van de een op de andere dag zeggen, nee het past niet meer, dus ik stop ermee. Nee, het is jezelf herprogrammeren. Gaan kijken, oké, wat houdt mij nu tegen om die droom waar te maken? Wat houdt mij tegen om die persoon te zijn die ik wil zijn? Om te doen wat ik wil doen. En welke overtuigingen, welke gedachtenpatronen zitten daar achter? En zijn die gedachtenpatronen echt waar? Of zijn ze aangeleerd gedrag? En als ze niet echt waar zijn, waar komen ze dan vandaan? En kan ik ze gewoon uitgummen? Of heb ik daar nog het een en ander aan energetisch werk te doen om dat los te laten? Wat wil je wel is belangrijk, maar nog belangrijker is wat wil je niet. Als je dat helder hebt, dan kun je gaan kijken wie passen daar wel bij en wie passen daar niet bij. En de mensen die daar niet bij passen, hoe ga je die dan loslaten helemaal? Of zet je die op een andere positie in je leven? Als je dat helder hebt, dan kun je gaan kijken, ja maar hoe ga ik het dan doen? Daarbij hoef je niet de hele route al uitgestippeld te hebben. Wat is de eerste stap die je kan zetten? En kun je erop vertrouwen diep van binnen dat na die eerste stap de volgende stap zich vanzelf openbaart? Wat mag je ervoor doen? Hoe laat je je zien aan de wereld? En of dat dan in real life of op social media is, dat maakt eigenlijk nog ineens uit. Hoe laat jij je zien? Wat straal je uit? Welke energie draag je bij je? Heb jij de energie van een leider, van iemand die het leven oont, die precies die stappen zet die nodig zijn. Of heb jij de energie van een volger, die het prima vindt om de stappen van een ander te volgen en te doen wat gezegd wordt. Als dat bij jou past, is daar niets mis mee. Wil je je eigen weg zoeken? Als mens groei jij jouw leven lang. Je bent niet dezelfde persoon die je 24 uur geleden was. En je bent op dit moment ook niet dezelfde persoon die jij over 24 uur zult zijn. Laat staan over een maand, over een jaar, over 10 jaar.

Groeien en veranderen: de complexe sleutel tot transformatie

Je verandert continu. Wat heb je nodig om die groei te dragen? Is dat spiritueel werk, energetisch werk? Of is dat juist heel praktisch in hoe jij voor je lichaam zorgt? Is dat lichaam in balans? Of heeft het wat meer TLC nodig? En misschien gezonde voeding, beweging, slaap? Kan allemaal. Misschien is het ook wel van alles een beetje. De sleutel naar complete verandering, naar die transformatie die je wil, is namelijk vaak veel complexer. Dat is niet één dingetje wat een beetje getweakt moet worden. Dat zijn op verschillende vlakken knoppen die je aanbreidt, zodat jij naar dat next level kan. En als je op dat next level staat, zul je daar een poosje van genieten en ook dan weer komt er een moment dat jij naar je volgende level wilt. Dat is niet raar, dat is menselijk.

Wij mensen hebben de capaciteit om te creëren en het verlangen om te groeien, om te ontwikkelen. En daarin willen we iedere keer weer een nieuwe stap zetten. De mensen die in de Blue Zones leven zijn zich hier heel erg van bewust. De Blue Zones, dat zijn de plekken op aarde waar is bewezen dat de mensen gemiddeld een stukje ouder worden dan op de andere delen van de aarde. Het zijn mensen die leven in balans en evenwicht met moeder aarde, die genoeg doen aan beweging, maar die ook hun geest, hun mind blijven ontwikkelen, die ook hun spiritualiteit blijven ontwikkelen. Het gaat allemaal hand in hand.

Het kan even duren voordat je het 100% helder hebt. Als dat dan ooit gebeurt, want je blijft constant in ontwikkeling. Je blijft continu groeien. Zolang je je focus helder hebt, ga je vooruit.

Heb je vragen? Wil je iets weten? Stuur me een DM op Instagram of mail me!t en ik help je verder op weg. Tijdens jouw transformatieproces, want eigenlijk is het hele leven lang een prachtig transformatieproces.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *