Worden wie je bent

Worden wie je bent, is het moeilijkste wat er is. Niet iets wat je zomaar even doet. Het vergt aardig wat zelfkennis en discipline. Je pelt beschermlagen af. Alle schermen waarachter jij je verstopt, laat je gaan. Je laat alle rollen los, dat zijn er heel wat. De rol van moeder, dochter, zus, vrouw van, partner van, werknemer, collega, vriendin, vertrouwenspersoon, buurvrouw en ga zo maar door. Beperkende overtuigingen draai je om. Je laat je niet meer tegenhouden door gedachten en overtuigingen die je hebt. Je trekt de labels eraf die je gedurende je leven opgeplakt hebt gekregen en stapt uit de schaduw.

Dat kost energie, heel veel energie. Om te worden wie je bent, is het nodig bloedje eerlijk naar jezelf te zijn. Naar je mooie en minder mooie kanten te kijken. Jezelf confronteren met alles wat je weet, doet en denkt. Klopt het wel? Past het wel? Is het wat jij wil? 

Maar toch… Worden wie je bent, is het mooiste wat er is. Stel je eens voor dat je overal en altijd jezelf kunt zijn. Ongeacht de omstandigheden. Ongeacht wat anderen van je verwachten. Ongeacht wat het leven op je pad gooit. Jij hebt overal en altijd de kracht in je om volledig jezelf te zijn. Je laat je niet meer tegenhouden. Is dat niet wat iedereen diep van binnen wil? 

Worden wie je bent, is geen dag hetzelfde. Je bent nooit klaar met aan jezelf werken. Jij verandert. Jij groeit, Jij ontwikkelt, door alles wat je meemaakt in het leven. Ieder keer weer ga je een laag dieper. Op het moment dat je denkt met een bepaald stuk klaar te zijn, komt het weer op een andere manier naar voren. Je blijft leren, je leven lang. En in dat leven ben en blijf je wie je bent. Puur, echt en ongefilterd jezelf laten zien, is het mooiste wat jij voor jezelf en de wereld kunt doen. 

Ieder mens verdient het om zichzelf te kunnen zijn. Om geaccepteerd te worden voor wie je bent. Zonder oordelen van anderen. Het is een daad van pure liefde als jij iedereen voor de volle 100% accepteert zoals die persoon is. Als iedereen zich daarvoor inzet, verandert de realiteit waarin wij leven. Dan is er de verbinding waar zovelen naar zoeken. Dan is er ruimte voor magie. 

Wordt wie je bent, de wereld wacht op jou! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *