Magie is overal

Magie, een woord wat je vaak hoort en wat ik zelf ook heel vaak gebruik. Maar wat is magie nu eigenlijk? 

Er wordt vaak ontzettend ingewikkeld en hoogdravend gedaan over magie. Alsof het iets is wat aan een select groepje mensen is voorbehouden. Mensen die zweverig zijn en niet met beide voeten op de grond staan. Ik ben het daar niet mee eens. Magie is hartstikke simpel. Iedereen kan magie beoefenen en iedereen doet het ook. Er zit wel een verschil in niveau. 

Magie is overal, het stroomt door je lichaam heen. Alles wat de wereld een stukje mooier maakt, waar je jezelf over verwonderd, wat niet direct verklaarbaar is, dat is voor mij magie. De regenboog die ineens zichtbaar is. De zonnestraal die door de donkere wolken breekt en prachtig licht verspreid. Dat ene berichtje dat je ineens uit het niets ontvangt waardoor je hele dag goed is. Die vriendin die je belt op het moment dat jij aan haar denkt. Iemand ontmoeten en diep van binnen weten dat jullie elkaar al veel langer kennen ook al heb je elkaar nog nooit gezien. Dat alles en nog zoveel meer is magie. Magie hoef je niet te zoeken, magie mag je uitnodigen. Het is een uitwisseling van energie. 

Ieder mens bedrijft magie, vaak zonder dat je het zelf door hebt. Alle rituelen die jij dagelijks uitvoert, zijn magisch. Altijd op dezelfde manier je sokken aantrekken zodat je geluk hebt die dag. Een kaarsje aansteken als iemand het moeilijk heeft. Het schietgebedje voorafgaand aan een bepaalde prestatie. Waarschijnlijk kun je zelf wel wat voorbeelden uit jouw dagelijks leven toevoegen. 

Niet ieder mens is zich bewust van het feit dat je in het dagelijks leven magie gebruikt. Dat hoeft ook helemaal niet. Als jij jezelf er toe aangetrokken voelt, komen vanzelf de mensen op je pad die je meer kunnen leren. Het is wetenschappelijk bewezen dat wij maar een heel klein deel van onze capaciteiten gebruiken. Wij mensen kunnen veel meer dan wat tot nu toe voor mogelijk wordt gehouden. Er is zoveel meer mogelijk. Op dit moment vinden wij dingen onverklaarbaar, als ze wel plaatsvinden noemen wij het magisch. De kans is behoorlijk groot dat hier in de toekomst anders over wordt gedacht. 

Alles is energie. Jij bezit een oneindige voorraad aan energie. Misschien herinner je jezelf nog dat je als kind de overtuiging had dat alles mogelijk was. Die overtuiging zijn we kwijtgeraakt op weg naar volwassenheid. Als het jou lukt om terug te gaan naar die overtuiging, ben jij een magneet voor magische gebeurtenissen. Nodig ze uit en laat alle verwachtingen los. Controleer niet het hoe, wat, waar en wanneer en laat je verrassen! Ben niet teleurgesteld als je niet direct resultaat ziet. Alles heeft zijn eigen timing. Het is aan jou om in het vertrouwen te blijven, om hierin te groeien. 

Als jij ontdekt wat voor jou werkt, als jij de juiste energie voor jou zelf vindt om mee te werken, dan kan jouw magie vrijelijk door jouw leven stromen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *