Krabbenmand of Sisterhood?

Mopperende vrouwen….wie kent ze niet.

Heel veel vrouwen hebben de neiging om op zichzelf te mopperen als er iets niet goed gaat. Rood shirt bij de lichte was, sleutels kwijt, boodschappen vergeten. Herkenbare situaties? Bij mij wel, ik mopper dan ook vaak tegen mijzelf; stomme muts, dat had je even anders moeten doen, daar moet je beter bij nadenken enzovoort. Wat je hiermee doet is jezelf continu neerhalen. Tegen jezelf zeggen dat je niet goed genoeg bent. Het feit, van niet goed genoeg zijn, is iets waar wij vrouwen zoveel en zo vaak mee worstelen. Dit houden we zelf in stand. Doordat we de focus leggen op wat niet goed loopt in plaats van wat wel goed loopt.

Zeg dank je wel, als iemand je een compliment geeft over je kleding, in plaats van;

  • Oh dit is al zo oud
  • was in de aanbieding
  • was niet duur hoor

Probeer het compliment aan te nemen en vertel niets over het kledingstuk. Het gaat over jou. 

Helaas doen wij dit ook veel te veel naar andere vrouwen toe. We bekritiseren de ander veel te vaak, zijn vals naar de ander toe. Dit is zo jammer want:

  • wij zijn zusters
  • wij zijn een gemeenschap
  • we horen elkaar te upliften
  • elkaar te steunen
  • elkaar sterker en mooier te maken
  • elkaar te helpen

Wij horen er voor elkaar te zijn. Hoeven onszelf en anderen niet neer te sabelen. Daar word je niet gelukkig van. Hoe veel blijer wordt jij wanneer je iemand een glimlach kan bezorgen in plaats van een sneer te geven? Zelf ben ik niet roomser dan de Paus en gebeurt het bij mij ook nog weleens dat ik mijzelf en anderen bekritiseer maar ik doe mijn best om dit zo min mogelijk te doen.

Hoe?? Door van mijzelf te houden!

Hou van jezelf, boven iedereen. Hou zelfs meer van jezelf dan van je kinderen. Zet jouw zelfliefde in ieder geval op 1. Wanneer je dit doet, geef je de juiste levenslessen door. Laat jouw kinderen liefde voor zichzelf meekrijgen doordat ze zien dat jij van jezelf houdt.

Liefde is de grootste kracht die er bestaat.

Zo zie ik dat. Liefde kunnen we voor zoveel gebruiken. Laten we het gebruiken om onze medemens te helpen. Positiviteit de wereld in te gooien, want dat is hard nodig. Focus jezelf op liefde, want dat verbindt. Iedereen heeft evenveel liefde nodig, niemand heeft minder waarde. Dieren, mensen, op naar een mooiere wereld.

Geef jij liefde aan jezelf? Dan kom je tot je kern. Jouw volledige potentie. Jouw unieke talenten. Alles kan, wat jij in je hoofd hebt kun je bereiken. Door liefde van jezelf maar ook liefde van je naasten, of uit onverwachte hoeken.

Laat oordelen los. Stop met mopperen. Verander wat je kunt veranderen.

Focus je op liefde. Liefde verbindt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *