Zelfreflectie en Persoonlijke groei

Het is november. De herfst is losgebarsten. Bomen laten hun bladeren vallen. De natuur laat alles los wat niet meer dient. Een uitnodiging om hetzelfde te doen voor jouw leven. 

Wat past niet meer bij je? Vind je iedereen in je omgeving nog even lief, leuk en aardig? Heb je het naar je zin in je baan of je bedrijf? Waar kun je bijschaven? Wat mag losgelaten worden? Wat mag aangepast worden? 

Het is tijd voor zelfreflectie. Kijk liefdevol als van een afstand naar jezelf. Kijk naar je gedachten, je gevoelens, je motieven, je gedrag, je dromen. Neem de rust en de tijd om naar binnen te keren. Alle antwoorden liggen al in jou. 

Wat heb je de afgelopen maanden gedaan? Waar heeft het je gebracht?

Wat is gelukt? Wat is anders gelopen dan je had gehoopt? Wat heb je ervan geleerd? 

Neem deze week eens een paar uur de tijd voor jezelf. Stop eventjes met rennen en vliegen. Keer naar binnen. Kijk en luister naar je lichaam. Voel eens hoe het écht met je gaat. Behandel jezelf zoals je je geliefden behandelt. Vervuld met compassie en tederheid. Geef jezelf toestemming om te doen wat jij nodig hebt. Er is geen goed of fout. Het enige wat telt is jouw gevoel! Dat vertelt je exact wat jij mag gaan doen. 

Je gevoel volgen kan eng zijn. Zeker als je niet weet wat de uitkomst gaat zijn. Maar weet je dat eigenlijk ooit wel? Er zijn altijd duizenden factoren die invloed kunnen uitoefenen op de stappen die je zet. Laat je jezelf daardoor tegenhouden? Of volg jij je gevoel en laat je jezelf door het leven verrassen? Wie weet wat voor moois er op je pad komt! Eén ding is zeker, jij zult hierdoor groeien als mens. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *