We zijn allemaal gelijk

Vandaag is het International Vrouwendag. Een dag die nog steeds keihard nodig is. Vrouwen krijgen geen gelijke kansen in de wereld. Net zoals mensen met een andere etnische achtergrond. Net zoals mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Net zoals mensen met overgewicht. En zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen. Er zijn zoveel mensen die voorbeelden kunnen geven. Ik ook, uit eigen ervaring. Zakelijk en privé. 

Ik ben opgevoed door een sterke vrouw. Zij heeft me altijd meegegeven dat ik alles kan bereiken wat ik wil. Dat ik mijn eigen pad mag kiezen. Met vallen en opstaan heb ik dat gedaan. De keren dat ik tegen een muur aan ben gelopen zijn niet op één hand te tellen. Soms krabbelde ik direct weer op en motiveerde het me om te laten zien dat ik het wel kon. Soms was er tijd nodig om mijn wonden te likken en mijn weg terug te vinden. Het hoort bij het leven. Maar altijd, écht altijd, kwam ik er sterker uit. Het heeft me gevormd tot wie ik ben! Een zelfbewuste vrouw die keuzes maakt vanuit haar hart. Een liefdevolle vrouw die leeft volgens haar eigen waarheid. Een vrouw die compassie toont voor anderen en hen de vrijheid geeft hun waarheid en hun eigen pad te volgen. Een vrouw die gul geeft en helpt waar ze kan. Een vrouw die duidelijke grenzen stelt aan wat ze wil doen, aan wat ze kan doen. Een vrouw die soms zo enthousiast is dat ze over haar eigen grenzen heen dendert. Een vrouw die zich blijft ontwikkelen, die blijft groeien als mens. Een vrouw die in de spiegel kan kijken en iemand ziet waarvan ze houdt. 

Die onvoorwaardelijke liefde voor jezelf is de basis voor het leven. De basis voor succes. De basis voor een leven waar je van geniet. Waar je ook vandaan komt, wat je achtergrond ook is, je uiterlijk, wat er ook speelt in jouw leven. JIJ BENT BIJZONDER! Jij bent een bijzonder mens doordat je bent wie je bent. Jij bent een bijzonder mens doordat je doet wie je doet. Er is niemand zoals jij. 

Niemand heeft het recht om jou te vertellen dat je er niet toe doet. Niemand heeft het recht om jou te kleineren. Niemand heeft het recht om jou te intimideren. Niemand heeft het recht om jou de les te lezen. Niemand heeft het recht om jou te beperken in je mogelijkheden. Er bestaat geen goed of fout. Laten we kijken naar iemands talent. Kijken naar wat heel goed gaat. Ons focussen op het positieve. Iedereen doet ertoe. Iedereen is belangrijk. 

De enige die mag oordelen ben jijzelf. Vanuit liefde naar jezelf. Zolang jij jezelf recht in de spiegel aan kunt kijken en kunt zeggen dat je van jezelf houdt, is het goed. Wat je niet wilt dat jou gebeurd, doe je ook bij een ander niet. Dat is mijn stelregel in het leven. Ik vraag me af hoeveel mooier de wereld zou zijn als iedereen op de hele wereld vanuit dat standpunt zou leven… 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *